Poradna: strihy@caramilla.cz , FAQ
... střihy ověřené praxí ...

Menu

Objednávky: petra@caramilla.cz

Náhled košíku

Kombinace višeň a čokoláda je pro někoho vášeň a posedlost. Dnes jsem vysadila dva malé stromky višní (jednu odrůdu “sladkovišní” na přímou konzumaci a Morelu na kompoty a džemy) a na jejich počest jsem se rozhodla upéct tyto višňové muffiny. Na 12 muffin, příprava asi 30 minut. Postup a ingredience: Omyjeme a vypeckujeme višně (pokud […]

Celý článek

Rajčata, která jsem na začátku října otrhala ještě zelená, abych je uchránila před nočními mrazíky, postupně na okenním parapetu v teplém obýváku všechna dozrála. Můžu si tak připomenost má oblíbená letní jídla. Mezi to nejrychlejší a nejlahodnější rajčatové jídlo patří grilovaná rajčata s kozím sýrem. Rychlovka, kterou jsem si připravovala často na druhý den do […]

Celý článek

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel vzniklo náhodou – spojením dvou lahodných surovin. Špaldové kernotto jsou vlastně kroupy. Zrno se oloupe a obrousí. Špalda je stará odrůda pšenice (nešlechtěná), má krásné zlato-oranžové klasy, ze kterých se zrnka špatně dostávají. Dnes už se ale pěstují i nové odrůdy špaldy s lépe dobytnými zrnky. Tato obilnina je prý […]

Celý článek

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel vzniklo náhodou – spojením dvou lahodných surovin. Špaldové kernotto jsou vlastně kroupy. Zrno se oloupe a obrousí. Špalda je stará odrůda pšenice (nešlechtěná), má krásné zlato-oranžové klasy, ze kterých se zrnka špatně dostávají. Dnes už se ale pěstují i nové odrůdy špaldy s lépe dobytnými zrnky. Tato obilnina je prý […]

Celý článek

Přišla jsem z práce a hledala, co bych si dala k rychlé večeři. V lednici se krčil kousek zbylého houskové knedlíku ze včerejška. No jo, ale co k němu? Našla jsem 3 zvadlé papriky a bylo rozhodnuto… Rychlovka, která je za 15 minut na talíři. Dá se jíst s brambory, ale i pečivem. Potřebujete: 1 […]

Celý článek

Nejboblíbenější buchta našeho dětství. Kdykoliv se nás máma zeptala, co bychom chtěli upéct za buchtu, volali jsme s bráchou, že “pudinkáč”! Máma ho nepekla moc ráda, protože jeho chuť je tak lahodná a dokonale harmonická, že jsme pekáč byli schopni snís s bráchou napůl k snídani a na ni někdy ani nezbylo… Velmi ráda se […]

Celý článek

Milujete vůni vanilky? Chcete opravdový vanilkový cukr? Zapomeňte na sáčky za korunu, kde cukr je navoněn syntetickým vanilinem. Vanilkovou vůni totiž vykouzlíte úplně jednoduchým způsobem. Budete potřebovat: uzavíratelnou sklenici 1 vanilkový lusk cukr Vanilkový lusk koupíte v prodejně koření, v supermarketech se občas objeví v sáčku od nějaké kořenářské firmy. Nově jsem jej také s […]

Celý článek

Tři kouzelné ingredience výborné rajské omáčky jsou mrkev – rajčata – skořice. Poctivě uvařená omáčka se nevyrovná žádné “protlakové variantě” . Houskových knedlíků jsem vyzkoušela mnoho, vyhrávají u mne ty “od maminky”. Ač se to nezdá, je rajská vlastně sezónní podzimní jídlo… Dobra přípravy: Zadělání těsta 15 min, kynutí 1 hodina, omáčka: 25 minut, vaření […]

Celý článek