Poradna: strihy@caramilla.cz , FAQ
... střihy ověřené praxí ...

Menu

Objednávky: petra@caramilla.cz

Náhled košíku

Sušenkové šílenství pokračuje, a tak jsem si vzpomněla na jeden úžasný recept a vytáhla je ze své historické kuchařky na zamaštěném starém papíru. Bytem se line skvělá vůně a v puse mi křupou z trouby právě vytažené sušenky. Mňam! Ingredience můžete vesměs sehnat v kvalitě BIO. U semínek naléhavě doporučuji také zkoumat zemi původu. Dýňová […]

Celý článek

Kombinace hořká čokoláda – vlašské ořechy – skořice patří mezi ty (pro mne) extatické (vyrovnají se jí pouze jahody se šlehačkou a svíčková s brusinkami). Vlašských ořechů se letos urodilo slušné množství, tak je na čase experimentovat. Základem mi byl recept na biosušenky od Hanky Zemanové, který na internetu uveřejnila Trikolka. Nasypeme do misky suché […]

Celý článek

Sušenkové šílenství pokračuje, a tak jsem si vzpomněla na jeden úžasný recept a vytáhla je ze své historické kuchařky na zamaštěném starém papíru. Bytem se line skvělá vůně a v puse mi křupou z trouby právě vytažené sušenky. Mňam! Ingredience můžete vesměs sehnat v kvalitě BIO. U semínek naléhavě doporučuji také zkoumat zemi původu. Dýňová […]

Celý článek

Letos poprvé jsem měla na zahrádce svoje vlastní dýně, úroda nebyla nikterak valná. Dýně Hokaidó se urodily prťavé a normální velké dýně mi uhnívaly. Pěstování dýní budu muset do příštího roku ještě vylepšit. Jelikož jsem připravovala dýni jen jednou v životě (dýňové kompoty nepočítám:-), tak jsem moc nevěděla, co si s úrodou počnu. Recepty, které […]

Celý článek

Letos poprvé jsem měla na zahrádce svoje vlastní dýně, úroda nebyla nikterak valná. Dýně Hokaidó se urodily prťavé a normální velké dýně mi uhnívaly. Pěstování dýní budu muset do příštího roku ještě vylepšit. Jelikož jsem připravovala dýni jen jednou v životě (dýňové kompoty nepočítám:-), tak jsem moc nevěděla, co si s úrodou počnu. Recepty, které […]

Celý článek

V chladných dnech, kdy přichází tma až příliž brzy bodne šálek dobré horké čokolády, která se rozplývá na jazyku a zahřeje tělo i ducha. Horkou laskominu připravuju několikrát týdně. Používám k tomu všechny suroviny v kvalitě Fair Trade a BIO. V hrnci rozpustíme na středním plameni 80g kvalitní Fair Trade čokolády (může být i s […]

Celý článek

V chladných dnech, kdy přichází tma až příliž brzy bodne šálek dobré horké čokolády, která se rozplývá na jazyku a zahřeje tělo i ducha. Horkou laskominu připravuju několikrát týdně. Používám k tomu všechny suroviny v kvalitě Fair Trade a BIO. V hrnci rozpustíme na středním plameni 80g kvalitní Fair Trade čokolády (může být i s […]

Celý článek

Sezona sklizně vrcholí, zahrada produkuje neuvěřitelné množství zeleniny, kterou nestíháme ani sníst. Dnes jsem přišla na další dobrý “bezkoncepční recept” typu “vyběhni na zahradu, narvi, co se dá, upeč a sněz:-) Ve spíži potřebujete mít jen sýr, olej a sůl. Postup je ryze triviální: 1) Vyběhni na zahrádku a natrhej, co ti do očí cvrnkne […]

Celý článek

Letos se švestek opravdu urodilo. Povidla jsou dobrá věc, ale existují i jiné švestkové klasiky. Receptů na švestkové koláče je mraky, ale tenhle mi přišel zvláštní jednou závěrečnou fintičkou, která dodá koláči úplně famózní rozměry. Ostatně, přesvědčte se sami. Časy: 30 min příprava + 15 – 30 min kynutí + 15 – 25 min pečení […]

Celý článek

Sezona sklizně vrcholí, zahrada produkuje neuvěřitelné množství zeleniny, kterou nestíháme ani sníst. Dnes jsem přišla na další dobrý “bezkoncepční recept” typu “vyběhni na zahradu, narvi, co se dá, upeč a sněz:-) Ve spíži potřebujete mít jen sýr, olej a sůl. Postup je ryze triviální: 1) Vyběhni na zahrádku a natrhej, co ti do očí cvrnkne […]

Celý článek