Poradna: strihy@caramilla.cz , FAQ
... střihy ověřené praxí ...

Menu

Objednávky: petra@caramilla.cz

Náhled košíku

Přišla jsem z práce a hledala, co bych si dala k rychlé večeři. V lednici se krčil kousek zbylého houskové knedlíku ze včerejška. No jo, ale co k němu? Našla jsem 3 zvadlé papriky a bylo rozhodnuto… Rychlovka, která je za 15 minut na talíři. Dá se jíst s brambory, ale i pečivem. Potřebujete: 1 […]

Celý článek

Nejboblíbenější buchta našeho dětství. Kdykoliv se nás máma zeptala, co bychom chtěli upéct za buchtu, volali jsme s bráchou, že “pudinkáč”! Máma ho nepekla moc ráda, protože jeho chuť je tak lahodná a dokonale harmonická, že jsme pekáč byli schopni snís s bráchou napůl k snídani a na ni někdy ani nezbylo… Velmi ráda se […]

Celý článek

Milujete vůni vanilky? Chcete opravdový vanilkový cukr? Zapomeňte na sáčky za korunu, kde cukr je navoněn syntetickým vanilinem. Vanilkovou vůni totiž vykouzlíte úplně jednoduchým způsobem. Budete potřebovat: uzavíratelnou sklenici 1 vanilkový lusk cukr Vanilkový lusk koupíte v prodejně koření, v supermarketech se občas objeví v sáčku od nějaké kořenářské firmy. Nově jsem jej také s […]

Celý článek

Tři kouzelné ingredience výborné rajské omáčky jsou mrkev – rajčata – skořice. Poctivě uvařená omáčka se nevyrovná žádné “protlakové variantě” . Houskových knedlíků jsem vyzkoušela mnoho, vyhrávají u mne ty “od maminky”. Ač se to nezdá, je rajská vlastně sezónní podzimní jídlo… Dobra přípravy: Zadělání těsta 15 min, kynutí 1 hodina, omáčka: 25 minut, vaření […]

Celý článek

Milujete vůni vanilky? Chcete opravdový vanilkový cukr? Zapomeňte na sáčky za korunu, kde cukr je navoněn syntetickým vanilinem. Vanilkovou vůni totiž vykouzlíte úplně jednoduchým způsobem. Budete potřebovat: uzavíratelnou sklenici 1 vanilkový lusk cukr Vanilkový lusk koupíte v prodejně koření, v supermarketech se občas objeví v sáčku od nějaké kořenářské firmy. Nově jsem jej také s […]

Celý článek

Tři kouzelné ingredience výborné rajské omáčky jsou mrkev – rajčata – skořice. Poctivě uvařená omáčka se nevyrovná žádné “protlakové variantě” . Houskových knedlíků jsem vyzkoušela mnoho, vyhrávají u mne ty “od maminky”. Ač se to nezdá, je rajská vlastně sezónní podzimní jídlo… Dobra přípravy: Zadělání těsta 15 min, kynutí 1 hodina, omáčka: 25 minut, vaření […]

Celý článek

První mrazivé noci postupně “uspávají” mou malou zahrádku a já sklízím zbytky toho, co ještě nezmrzlo. Objevila jsem jen mírně mrazem ošlehlé lístky novozélandského špenátu a připravila z nich tuto podzimní dobrotu. Nic naplat, je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel… Doba přípravy cca 45 min. Ingredience: 1 kg bramborových noků (jakožto velmi zaměstnaná žena […]

Celý článek

První mrazivé noci postupně “uspávají” mou malou zahrádku a já sklízím zbytky toho, co ještě nezmrzlo. Objevila jsem jen mírně mrazem ošlehlé lístky novozélandského špenátu a připravila z nich tuto podzimní dobrotu. Nic naplat, je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel… Doba přípravy cca 45 min. Ingredience: 1 kg bramborových noků (jakožto velmi zaměstnaná žena […]

Celý článek

Kombinace hořká čokoláda – vlašské ořechy – skořice patří mezi ty (pro mne) extatické (vyrovnají se jí pouze jahody se šlehačkou a svíčková s brusinkami). Vlašských ořechů se letos urodilo slušné množství, tak je na čase experimentovat. Základem mi byl recept na biosušenky od Hanky Zemanové, který na internetu uveřejnila Trikolka. Nasypeme do misky suché […]

Celý článek