Nejlepší čokoládová zmrzlina, co jsem kdy jedla…
Příprava je jednoduchá a chuť neocenitelná. Určitě vyzkoušejte.
My už jinou čokoládovou neděláme.
Rozpustíme 400 ml kokosové smetany, dělám buď z plechovky s “kokosovým mlékem” a nebo si dělám domácí smetanu z kokosu. Ke smetaně přidáme 100 g čokolády, nejraději mám s vysokým obsahem kakaa, ale můžete použít i jinou čokoládu. Lze přidat ještě lžíci kvalitního kakaa.
Necháme zchladnout.
Do zchladlé hmoty přidáme jedno zralé avokádo.
Rozmixujeme dohladka – tyčákem, mixérem na smoothie, vitamixem …
Nyní lze nalít do tvořítek na zmrzlinu a nebo dát ještě do zmrzlinovače – není to podmínkou, tato zmrzlina zmrzlinovač nepotřebuje. Hotovou zmrzlinu můžete ještě polít čokopolevou (dělám z čokolády typu na vaření s přidáním 1 – 3 lžic kokosového oleje, aby byla konzistence tak akorát tekutá).
Také můžete tvořit kopečky, nejlepší je hned čerstvá.
marievejtasova
Hezky zdravím a mám malý dotaz. Zde poprvé čtu o kokosové smetaně, nikdy jsem o ní neslyšela. Jak ji vyrábíte?
Caramilla
Zajít kokosovou drť horkou vodou a pasírovat přes síťku.