Zdravé vláčné sušenky z avokáda a kakaa.

Recept je pro ty, kteří se snaží nemlsat klasické sušenky, bábovky, dorty a zákusky. Ty, kteří jsou zvyklí na klasiku a na cukr, tak asi sušenky neosloví… Jsou vláčné a nejsou křupavé, jsou to spíš takové “placky”:)

Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu se lžící kokosového tuku.

Umixujeme zralé avokádo, 2 cm změklého másla (lze nahradit kvalitním rostlinným olejem), 1-2 lžíce medu (podle chuti, kdo má rád hodně sladké, tak klidně 3 lžíce – lze použít i javorový sirup, třtinový nebo kokosový cukr atp.), 1/2 hrnku špaldové celozrnné kouky, 1 vrchovatou lžíci nepraženého kakaa a 3 vajíčka. Do hmoty zapracujeme rozehřátou čokoládu.

Dělala jsem těsto ve food processoru s S nožem.

Těsto dáme na 1 hodinu do lednice, aby ztuhlo. Není to těsto, ale spíš krém.

Pomocí zdobičky nebo zdobícího sáčku tvarujeme “růžičky” a pečeme v rozehřáté troubě – cca 165-175 st. s horkovzduchem. Pekla jsem asi 10 minut.

Z uvedeného množství byly asi 3 plechy sušenek.

Nejlepší jsou s řeckým jogurtem nebo kysanou smetanou.