pudinkoverezy
Pudinkové řezy již několik let zdárně brázdí internetové hitparády receptů. Přesto jsem je pekla poprvé. Je to rychlý, vláčný dezert, který stojí za to zařadit do repertoáru. Recept jsem obměnila a dodala mu malinko francouzského kouzla.

Ingredience (na klasický velký pekáč se doporučuje udělat 1,2 dávky těsta):
Těsto:
  • 250 g hrubě mleté špaldové mouky,
  • 250 g práškového cukru (máte-li, použijte ovoněný pravou vanilkou)
  • 1 prášek do pečiva,
  • 4 vajíčka,
  • 1 dcl kvalitního oleje,
  • 1 dcl vlažné vody
Pudink:
Krém:
  • cca 3/4 – 1 l crème fraîche (připravíte ze 4 kelímků 31% šlehačky např. Kunín + 8 lžic podmáslí)
  • crème fraîche lze nahradit cca 3-4 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr
Příprava crème fraîche:
Šlehačku smícháme dobře s podmáslím a necháme cca 30 hodin stát v pokojové teplotě. Necháme vychladit. Recept na crème fraîche a více povídání naleznete na stránkách pana Cuketky.
Příprava řezů:
1. Rozehřejeme troubu na 180 °C  (150 s horkovzduchem).
2. Smícháme přísady na těsto. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech. 
2. Uvaříme pudink a horký honalijeme cikcak (chaoticky, aby mezi ním koukalo těsto) na syrové těsto. Můžeme též pokládat na těsto lžicí.
3. Pečeme asi 30 – 45 minut. Necháme vychladnout.
4. Potřeme crème fraîche a posypeme skořicovým cukrem. V původním receptu se do smetany ještě přidávají 3 vanilkové cukry, aby byla sladká, já mám radši ten kontrast s kyselou smetanou. Takže dle chuti:-)