Letní osvěžení v podobě dortu z tvarohovo-pudikového krému. Rychlovka pro červencové dny.
Spojení vanilkového pudinku, másla a tvarohu umí vyčarovat pozoruhodně lahodnou a osvěžující laskominu:-)
K tomu ledovou kávu a máte zaručenou odpolední pohodičku:-)
Ingredience:
- 250 g másla pokojové teploty
- 80 g cukru (může být ovoněný pravou vanilkou)
- 500 g tvarohu
- 1/2 l mléka
- 1,25 vanilkového pudinku (doporučuji např. BIO Amylon s pravou vanilkou)
- 50 g cukru do pudinku
- piškoty
- ovoce
1. Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka a 50 g cukru (pokud necheme načínat druhý pudink kvůli čtvrtce, můžeme dávku snížit na 1 pudink a 400 ml mléka, snížíme i dávku cukru).
2. Pudink za občasného zamíchání metlou necháme vychladnout.
3. Utřeme do pěny máslo s cukrem.
4. Postupně přidáváme a zašleháme pudink a tvaroh.
5. Klademe do dortové formy piškoty – krém – ovoce – piškoty – kérm – ovoce – krém
6. Necháme vychladit.
V původním receptu jsou ještě 2 žloutky, které se utřou s máslem a cukrem, ale není to nutné.
Na obrázku je vyfocen dort z ploviční dávky (má pouze jednu vrstvu piškotů vespod).
Dort můžeme ještě ozdobit.