Cuketám se letos moc nedaří, je příliž vlhko, a tak téměř všechny nasazené plody zgumovatí a uhnijí. Přesto se nějaká úroda těchto lahodných plodů “zadarmo” dostavila, a tak máme cuketový týden, možná měsíc:-)
Z cuket neznám žádné špatné jídlo, úplně je zbožňuji. Cuketa na paprice je ovšem lahůdka, která přesvědčí i mnohé zapřisáhlé odpůrce cuket a masožravce. Recept je velmi jednoduchý, levný a rychlý. Prostě pro zaměstnanou ženu:-)
Budeme potřebovat:
1 velkou cibuli,
1 velkou cibuli,
máslo nebo jiný tuk,
kmín,
mořskou sůl,
2 středně velké cukety nebo jednu velkou,
hrubou mouku,
červenou papriku,
2dcl vody,
250ml smetany,
troščku citronové šťávy.
kmín,
mořskou sůl,
2 středně velké cukety nebo jednu velkou,
hrubou mouku,
červenou papriku,
2dcl vody,
250ml smetany,
troščku citronové šťávy.
Příprava:
Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a opečeme na másle. V polovině opékání cibulky přidáme kmín. Až je cibulka opečená, tak přidáme papriku a necháme rozpustit v tuku. Pak přidáme sůl, pokrájenou cuketu i se slupkou a zamícháme. Dále přidáme hrubou mouku a promícháme. Zalijeme vodu a za občasného promíchávání dusíme 10minut (pozor, musí se míchat, jinak se mouka připaluje!).
Přidáme smetanu a neustále mícháme, aby se nesrazila. Necháme mírně provařit asi 5minut.
Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a opečeme na másle. V polovině opékání cibulky přidáme kmín. Až je cibulka opečená, tak přidáme papriku a necháme rozpustit v tuku. Pak přidáme sůl, pokrájenou cuketu i se slupkou a zamícháme. Dále přidáme hrubou mouku a promícháme. Zalijeme vodu a za občasného promíchávání dusíme 10minut (pozor, musí se míchat, jinak se mouka připaluje!).
Přidáme smetanu a neustále mícháme, aby se nesrazila. Necháme mírně provařit asi 5minut.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou, opět probubláme s mícháním a podáváme s těstovinami.
Tento úžasný recept jem našla na mém oblíbeném portálu www.labuznik.com.