
Vosí hnízda jsou vláčná, chutnají po čokoládě a nejsou až tolik sladká.
V mixéru umeleme 320 g dětských piškotů, 120 g oříšků (použila jsem vlašské, ale je to určitě jedno) a 120 g hořké čokolády (použila jsem 85%). Umlela jsem to takto ve Vitamixu najednou, nejprve na nízké otáčky (asi st. 3) a pak na nejvyšší, dokud se hmota nepromísila a nezpracovala vlastně už v těsto (tuk z oříšků a čokolády se zapracoval do piškotů).
Přidáme 80 g změklého másla, 4 lžíce rumu, 6 lžic salka a zpracujeme homogenizované těsto.
Připravíme si krém z 120 g másla a 80 g moučkového cukru (používám doma v mixéru umletý třtinový cukr). Ochutíme podle sebe rumem a nebo vaječným likérem (cca 2 – 3 lžíce).
Dále potřebujeme piškoty na zaklopení.
Nyní přichází fáze cpání do formiček a vyklápění. Formičky lze vysypat kakaem nebo moučkovým cukrem. Já jsem na blogu Gurmánky našla v komentářích výborný typ, který jsem hned vyzkoušela – do formičky vložím čtvereček mikrotenového sáčku, vycpu, rozevřu a sáček sejmu. Na výsledku je varhánkování vidět, ale třeba ke stromečkům se to vysloveně hodí:)