Do svého deníčku s recepty si vkládám recept na obyčejný tvarohový dort, který nám zachutnal.
V mixéru smícháme 500 g měkkého tvarohu (používám tvaroh okolo 1,5 % tuku, kdo neřeší nějaký živočišný tuk navíc, tak může použít tučnější, dort bude určitě lepčejší, tuk je u tvarohu nositel chuti, bohužel…), 200 ml kefíru, 3 lžíce medu a trochu šťávy z kompotu (od oka tak, aby se nám hmota dobře promixovala do hladka). Do směsi přidáme želatinu připravenou podle návodu (dávala jsem 5 lžiček, pak je dort takový měkčí, ale drží, to mám ráda, kdo chce tužší gelový, tak lze dát třeba 8 lžiček želatiny) – želatinu jsem rozmíchala v troše vody z rychlovarné konvice a po rozpuštění nalila do směsi.
Když je směs hladká, tak přidáme ovoce a naplníme do formy (já na dno ještě dala jedno patro piškotů, ale myslím si, že to ani není nutné, kdo šetří každou kalorii, tak takto může ušetřit:). Kdo má rád kyselejší, může dát méně medu a nebo šťávu z jednoho citronu, na mě to bylo moc.
Dort lze ještě osvěžit 1 lžičkou mleté skořice.
Ještě se chystám výhledově zkusit dort s agarem.