První narozeninový dort pro moji princeznu musel být dokonalý – krásný, letní, svěží, málo sladký a z ingrediencí, které může (výjimečně a v malém množství:) roční labužnice. V hlavě se mi zrodil nápad. Nic převratného, ale mám hezké fotky, tak dávám do receptů:D
Labužnickým kouskem byla mátadodá dezertu delikátní chuť!

Ingredience:

  • 1 velký balíček kvalitních dětských piškotů
  • 500 g měkkého nešizeného tvarohu
  • 200 ml šlehašky
  • 250 g másla
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • javorový sirup
  • ovoce pokrájené na kousky (já měla po ruce hrušky a banán)
  • ovoce a plátky máty na ozdobu
Všechny ingredience si několik hodin před přípravou vyndáme z lednice, aby měly stejnou teplotu, výjimkou je šlehačka, ta je potřeba na ušlehání studená.
Utřeme do pěny změklé máslo s trochou javorového sirupu (podle chuti pak můžete přidat i po zapracování tvarohu). Zapracujeme tvaroh a smetanu. Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku.
Vrstvíme postupně piškoty, krém, ovoce, krém, piškoty atp. Poslední vrstvou je krém.
V ledničce necháme vychladnout do druhého dne.
Sejmeme boky a zdobíme ovocem, které máme po ruce. Dort můžeme podtrhnout mátovými lístky. Dala jsem je původně jen na ozdobu, ale nakonec je všichni snědli, dodaly dortu neuvěřitelný šmak! Příště je zapracuju snad i posekané dovnitř!