Tak tento dezert je další opravdová labužnická delikatesa! Chtěla jsem dělat klasický tvarohový dortík, ale při googlení jsem narazila na recept s nutelou, a ježto mám při kojení závislost na čokoládě, volba byla jednoznačná. K presu z mého nového kávovaru opravdu skvostné:)

Ingredience:

  • Listové těsto (balíček)
  • Nutela
  • 250 g měkkého tvarohu
  • Několik lžič moučkového cukru
  • 250 ml šlehačky
  • 500 g čerstvých jahod (ale výborné budou i maliny, borůvky, meruňky – prostě, co máte v sezoně:)
  • Dortové želé (1 pytlíček)
1. Těsto vyválíme tak, aby vyšlo přesně na dno dortové formy (doporučuju tu s odendavacími boky:) Propícháme vidličkou a pečeme v přehřáté troubě do zlatova.
2. Vychladlý korpus potřeme vrstvou nutely, kterou rozmícháme s trochou teplé (!) smetany. Pokud máte nutelu pokojové teploty v létě, myslím, že ani není třeba. Vrstvu můžete udělat tenkou ale i tlustší, spotřebovat můžete půlku až celou sklenici nutely:)
3. Na nutelu přijde tvarohový krém. Ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem (podle chuti, každý má rád jinak sladké), vmícháme opatrně ušlehanou šlehačku a naneseme na korpus s nutelou.
4. Poklademe očištěnými, oschlými jahodami.
5. Polijeme želatinou připřavenou podle návodu.
6. Dáme vychladit do lednice a už se třeseme na ochutnávku:)
Mě se první verze designově nepovedla, protože jsem nepoužila dortovou formu s oddělávacími boky, takže se mi dort rozjížděl do stran a glazura tekla. Ale i tak vypadá dort celkem dobře:)
1