Nejoblíbenější cukroví Jasmíny. Recept už je tradiční rodinný, původně přivezený z Německa. U nás jsem zatím toto cukroví u nikoho neviděla, ale určitě nejsem jediná, kdo ho peče:)
Jasmínu jsme jím minulé Vánoce upláceli, aby vydržela na fotku u stromečku:D
Srdíčka krásně vypadají a výborně chutnají.

1. Vypracujeme těsto konzistence jako na linecké: 200g špaldové celozrnné mouky (v rodině se peče z klasické bílé hladké, ale já špaldovou celozrnnou na cukroví mám radši, lze také namíchat třeba půl na půl); 133 g změklého másla, 67 g cukru krupice, 2 žloutky.
2. Těsto necháme odležet v ledničce cca 30 – 60 minut.
3. Vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která přeneseme na plechy.
4. Ušleháme do tuha 2 bílky. Když jsou ušlehané, přidáme 100g moučkového cukru a došleháme.
5. Sníh nandáme do zdobičky s hladkým “nástavcem” a naneseme dokola srdíček. Začínám uprostřed srdíčka nahoře a obresluji jeden oblouček, špičku a druhý oblouček.
6. Pečeme v předehřáté troubě na teplotu jako linecké. Pozor, sníh se má tentendi brzy spálit, musí být tuhý, maximálně lehoulince narůžovělý, ale nesmí být do hněda. Mě se ze 4 plechů povedl letos jen jeden. Chce to asi sedět před troubou a čekat:D Chuti to nevadí, ale hezky to nevypadá…
7. Upečená srdíčka necháme úplně vychladnout.
8. Připravíme čokoládu – rozpustíme na mírném plameni v kastrůlku 100g ztuženého tuku (já používám předraženou Omegu:) a 100g kvalitní čokolády s cca 70% kakaa (Fair Trade se meze nekladou:). Metličkou smícháme do hladké konzistence.
9. Lžící opatrně plníme srdíčka (doporučuji vždy nabrat, zespoda lžíci očistit o okraj hrnce a pak teprva směřovat k srdíčku – jednou pokapaný bílý sníh už nikdy nebude bílý…)
10. Necháme pozvolna vychladnout.