
Jasmínu jsme jím minulé Vánoce upláceli, aby vydržela na fotku u stromečku:D
Srdíčka krásně vypadají a výborně chutnají.
1. Vypracujeme těsto konzistence jako na linecké: 200g špaldové celozrnné mouky (v rodině se peče z klasické bílé hladké, ale já špaldovou celozrnnou na cukroví mám radši, lze také namíchat třeba půl na půl); 133 g změklého másla, 67 g cukru krupice, 2 žloutky.
2. Těsto necháme odležet v ledničce cca 30 – 60 minut.
3. Vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která přeneseme na plechy.
4. Ušleháme do tuha 2 bílky. Když jsou ušlehané, přidáme 100g moučkového cukru a došleháme.

6. Pečeme v předehřáté troubě na teplotu jako linecké. Pozor, sníh se má tentendi brzy spálit, musí být tuhý, maximálně lehoulince narůžovělý, ale nesmí být do hněda. Mě se ze 4 plechů povedl letos jen jeden. Chce to asi sedět před troubou a čekat:D Chuti to nevadí, ale hezky to nevypadá…
7. Upečená srdíčka necháme úplně vychladnout.

9. Lžící opatrně plníme srdíčka (doporučuji vždy nabrat, zespoda lžíci očistit o okraj hrnce a pak teprva směřovat k srdíčku – jednou pokapaný bílý sníh už nikdy nebude bílý…)
10. Necháme pozvolna vychladnout.
