Pudinkové řezy již několik let zdárně brázdí internetové hitparády receptů. Přesto jsem je pekla poprvé. Je to rychlý, vláčný dezert, který stojí za to zařadit do repertoáru. Recept jsem obměnila a dodala mu malinko francouzského kouzla.
Ingredience (na klasický velký pekáč se doporučuje udělat 1,2 dávky těsta):
Těsto:
  • 250 g hrubě mleté špaldové mouky,
  • 250 g práškového cukru (máte-li, použijte ovoněný pravou vanilkou)
  • 1 prášek do pečiva,
  • 4 vajíčka,
  • 1 dcl kvalitního oleje,
  • 1 dcl vlažné vody
Pudink:
Krém:
  • cca 3/4 – 1 l crème fraîche (připravíte ze 4 kelímků 31% šlehačky např. Kunín + 8 lžic podmáslí)
  • crème fraîche lze nahradit cca 3-4 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr
Příprava crème fraîche:
Šlehačku smícháme dobře s podmáslím a necháme cca 30 hodin stát v pokojové teplotě. Necháme vychladit. Recept na crème fraîche a více povídání naleznete na stránkách pana Cuketky.
Příprava řezů:
1. Rozehřejeme troubu na 180 °C  (150 s horkovzduchem).
2. Smícháme přísady na těsto. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech.
2. Uvaříme pudink a horký honalijeme cikcak (chaoticky, aby mezi ním koukalo těsto) na syrové těsto. Můžeme též pokládat na těsto lžicí.
3. Pečeme asi 30 – 45 minut. Necháme vychladnout.
4. Potřeme crème fraîche a posypeme skořicovým cukrem. V původním receptu se do smetany ještě přidávají 3 vanilkové cukry, aby byla sladká, já mám radši ten kontrast s kyselou smetanou. Takže dle chuti:-)