Letos jsem se rozhodla experimentovat více než v loni a popustila uzdu své vášni k šípkovému džemu. Vzniklo tak netradiční linecké cukroví ze špaldové celozrnné mouky a šípkového džemu slazeného pouze fruktózou.
Těsto:
  • 100 g celorznné špaldové hladké mouky
  • 110 g hladké mouky
  • 70 g moučkového vanilkového cukru
  • 140 g másla
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná kůra z jednoho biocitronu
  • šípková marmeláda
Zpracujeme těsto a necháme v lednici ve fólii nejméně hodinu odpočívat. Z těsta vykrajujte tvary dle libosti, přeneste na plech a na plechu každý druhý tvar proděravějte:-)
Do slepení uchovejte v suchu a teple. Slepte šípkovým džemem, poprášejte moučkovým vanilkovým cukrem a uložte do chladu do špajzu.
3