Málo těsta, hodně ovoce a křehká drobenka navrchu. Lahodný ovocný koláč instantní přípravy (když nepočítám trhání borůvek:-)))
Všude se po něm jen zapráší. Vypadá možná “tradičně” a nezajímavě, ale nejedná se o žádnou bublaninu, vyzkoušejte a uvidíte sami.
Ingredience:
Těsto:
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku cukru (můžeme použít ovoněný vanilkou)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 malý bílý jogurt
  • 3 lžíce rumu
  • 1/2 prášku do pečiva
Drobenka:
  • 80 g másla z lednice
  • 160 g hrubé mouky
  • 160 g cukru (ideálně ovoněného vanilkou)
Ostatní:
  • kokos nebo mleté mandle na vysypání plechu
  • máslo na vymazání plechu
  • ovoce (jakékoliv, výborné jsou např. borůvky nebo maliny)

20

 

1. Utřeme vajíčka s cukrem.
2. Přidáme ostatní ingredience do těsta a vymícháme hladké těsto – nelekněte se, je hodně řídké.
3. Plech vymažeme máslem, vysypeme kokosem nebo strouhanými mandlemi nebo hrubou moukou (dle chuti a možnosti špajzu).
4. Vlijeme na plech těsto a rovnoměrně rozpažeme špachtlí.
5. Posypeme ovocem.
6. Navrch nasypeme drobenku.
7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (s horkovzduchem méně) do růžova.
8. Nakonec můžeme použít ještě jednu labužnickou fintu – polijeme koláč hned po vytažení z trouby shora rozpuštěným máslem ovoněným rumem. (cca 30 g másla + 1 lžíce rumu).