Po delší odmlce způsobené tříměsíčním nechutenstvím, nevolnostmi a totální únavou i neschopoností vařit či lézt vůbec do lednice (do které jsem chodila jen s pytlíkem nebo zacpaným nosem a přivřenýma očima:-) přináším další zajímavý recept z nouze… Ve zdravé výživě mi padla do oka hotová polenta a doma jsem pak vymýšlela, co dobrého s ní…

Hotovou kupovanou polentu nakrájíme asi na 1cm široká kolečka (můžeme použít i instantní, kterou nalijeme do pekáče a necháme vychladnout nebo uvařit polentu ryze od podlahy – já zatím nikdy nezkoušela). Na polentu dáme plátky sýra (co nám zbyl v lednici) nebo posypeme např. parmezánem. Na sýr položíme plátečky rajčat (vím, nejsou sezónní, ale vzhledem k tomu, že rajčata teď patří k jednomu z mála jídel, po kterém se mi nedělá špatně, tak jsem letos v zimě udělala výjimku). Sezónně se stravující netěhotné individuum může použít sušená naložená rajčata (já dala obojí). Pro ozdobu můžeme přidat ještě očka kapar. Vše takto na plechu s pečícím papírem dáme do trouby pod gril asi na 180 stupňů s ventilátorem a zapečeme do zlatova. Je to rychlá laskomina.