![gulas1](https://cdn.caramilla.cz/wp-content/uploads/e0392541d0_75343106_o2.jpg)
Nejsem vegetariánka, ne:) Maso jím málo často, ale celkem ráda. Maso kupuju méně často, jedna poroto, že si myslím, že ho člověk denně nepotřebuje, a jednak proto, že chci kupovat maso v biokvalitě, a takto si to mohu dovolit.
Mám ráda třeba guláš, svíčkovou a jiná klasická jídla. Jsem v těchto jídlech tak trochu zatím začátečník, i když mě manžel chválí:) Moje masitá jídla jsou vždy obdařena zeleninou navíc, nějak bez ní už neumím asi vařit:)
Na přání – pro Lucku:-D – přikládám tedy recept na jídlo s masem:)
Tenhle recept na guláš patří k těm nejjednodušším, některými je zatracován jako nepravý a falešný, který dělají jen nešikové, ale nám s manželem chutná nejlépe. Máme totiž rádi všechno, co se dá v troubě upéct:)
![gulas3](https://cdn.caramilla.cz/wp-content/uploads/1c641acaca_75343456_o2.jpg)
Ingredience:
- 0,5 kg hovězího masa vhodného na guláš (v biokvalitě prodává např. Billa nebo prodejny zdravé výživy)
- 1 l hovězího vývaru (buď vlastního, nebo z kostky – dá se sehnat i v biokvalitě, např. v DM drogerii, nebo výborný je ve skle tekutý z Marks & Spencer)
- 2 – 3 velké červené papriky
- 3 lžíce škrobu (bramborového nebo kukuřičného) rozmíchané ve troše studené vody
- 3 větší cibule, nakrájené na osminky
- 5 stroužků česneku, oloupaného (český se dá sehnat na farmářských trzích, u dobrých zelinářů a v biopotravinách seženete i český v kvalitě bio!)
- 4 – 5 lžiček kvalitní mleté sušené papriky
- lžička majoránky
- lžička drceného kmínu
- trochu chilli nebo jedna chillipaprička
- sůl a pepř na dotažení
1. Troubu předehřejeme na 250 stupňů (s horkovzduchem méně).
![gulas2](https://cdn.caramilla.cz/wp-content/uploads/92d7408501_75343487_o2.jpg)
2. Připravte si bujon. Papriky nakrájejte na nudličky, maso na kostky.
3. Dejte do pekáčku (já vykládám silikonovým pečícím papírem), přidejte všechny suroviny i koření, zamíchejte, přilijte škrob a hovězí vývar.
4. Dejte do předehřáté trouby, přiklopte víkem nebo plechem (v původním receptu byl alobal, ale to mi přijde moc neekologické, musí se pak vyhodit, plech poslouží skvěle) a pečte 1,5 hodiny – 2 hodiny BEZ MÍCHÁNÍ!