Jedny podzimní muffiny, které vznikly na základě inspirace štrúdlem:)
Jsou plné jablek, čokolády a ořechů, s vůní skořice, těsta je tam minimálně a nejlepší jsou samozřejmě horké:-)

Postup (na cca 12 – 15 muffinů dle velikosti košíčků):
1. V míse smícháme “suché” přísady: 2 hrnky hladké mouky (výborné je nahradit polovinu mouky celozrnnou špaldovou), vrchovatou lžičku prášku do pečiva, 2 na kousky nakrájená jablka, 100 g hořké čokolády nasekané na kousky, 100 g vlašských ořechů, lžičku skočice a lžičku citronové kůry.
2. V jiné míse smícháme “mokré přísady”: Nejprve pošleháme metličkou 2 vajíčka, přidáme 100 g rozpuštěného másla, 1 hrnek třtinového cukru, vanilkový cukr.
3. Smícháme dohromady a plníme do košíčků. Pečeme v troubě předehřáté na 180 – 190 stupňů Celsia (peču bez horkovzduchu, jsou tak vláčnější) asi 20 minut.