Sušenky s lentilkama se u nás staly hitem na setkávání maminek s dětmi. Jen teda se neohřejou, člověk to položí na stůl, otočí se a všude jsou jen drobky:-D
Já lentilky nemám ráda, tak jsem si udělala variantu s oříšky a čokoládou a teda dobrota, taky mi nezbylo ke kafi.
Navíc baví děti i výroba a zejména “dojídání zbytků”.
Recept máme od Hanky a ta se inspirovala na internetu.

Ingredience:
  • 125 g cukru krupice (dávala jsem půl napůl obyčejný a třtinový s vysokým podílem melasy)
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička sody nebo kypřícího prášku (prosát s moukou)
  • 2 vejce
  • 250 g másla
  • 1,5 lžíce golden sirupu (já mám z Marks & Spencer, prý se dá koupit v Tescu nebo zdravé výživě, nicméně lze nahradit sirupem z agave a nebo medem)
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud máte golden sirup nebo med moc tuhý, tak rozehřát v mikrovlnce, aby se dobře zapracoval do těsta) a necháme min. 15 minut odležet v lednici, aby se s ním dobře pracovalo.
Tvarujeme kuličky ve dlaních, rozplácneme mírně a na ně poklademe lentilky a nebo oříšky, čokoládu, sušené ovoce…
Pečeme na 160 st. s horkovzduchem a nebo 180 bez horkovzduchu asi 12 minut, do zlatova.