Jasmínka velmi ráda něco zajímavého peče, upéct domácí tyčinky napadlo tatínka. Výroba i konzumace měla úspěch. Určitě budeme zkoušet i další kombinace.
Základní recept jsem našla zde. Dělaly jsme dvě verze – olivy + rozmarýn (ze zahrádky) a sušená rajčata v olivovém oleji + bazalka. Jedny sypané hrubozdrnnou himalájskou solí, druhé sezamem. Nemohu se rozhodnout, které jsou lepší! Příště vyzkoušíme nějaké se sýrem…
Výhoda tyčinek či preclíků je ta, že jejich konzumace je konstantní a časem se nemění. Ráda jsem pekla s Jasmínkou pivní rohlíky, ale ty jsou dobré hned po upečení a druhý den už dobré nejsou. Tyto tyčinky jsou prakticky nesmrtelné, i když na stole dlouho nevydrží, je to žravé:)
Příprava naprosto jednoduchá, děti mohou kromě tyčinek kouzlit i jiné zábavné tvary, určitě doporučuji.