Recept na vanilkové rohlíčky hledám každý rok zašantročený na půdě, a tak jsem si řekla, že si ho zapíši do svého webového deníčku, abych ho už nikdy nemusela hledat:)
Třeba děláte stejné, třeba jiné. Vyzkoušela jsem jich více a tyto mi chutnají nejvíce, jsou voňavé, křehké a rozplývají se na jazyku.

Zpracujeme těsto ze 140 g prosáté hladké mouky, špetky soli, 25 g mletých mandlí, 25 g mletých vlašských ořechů, 40 g moučkového cukru ovoněného pravou vanilkou (lusk zavřete do sklenice asi týden až měsíc předem) a 90 – 100 g másla (prve dávám 90 a podle konzistence přidávám, těsto se nesmí moc sypat a nesmí být moc mazlavé).
Necháme odležet v lednici a tvarujeme rohlíčky, já dělám takové maličké, akorát do pusy, jednohubky:)
Respektive u nás už rohlíčky dělá Jasmínka a jde jí to moc dobře.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 – 160 stupňů s horkovzduchem (záleží na troubě a také velikosti rohlíčků, já peču na 150).