
Použijeme sušené ovoce, které nám přijde pod ruku, větší kusy pokrájíme. Použila jsem meruňky, švestky, brusinky, třešně, brusinky, fíky, datle. Více jsem dala kyselého ovoce (švestky, brusinka a meruňky, aby hezky chuť ve směsi vynikla), přidáme ořechy a mandle pokrájené na kousky. Vše jsem dělala od oka, měla jsem takovou střední misku směsi. Pokrájené ovoce a ořechy dobře promícháme a zalijeme čokoládou – zalévala jsem domácí hořkou čokoládou, kterou jsem sladila medem. Určitě by šlo zalít i jakoukoliv jinou čokoládou nebo čokoládovou polevou.
Promícháme – ovoce by se mělo tak akorát obalit čokoládou, nemělo by to moc téct, ale ovoce by nemělo být zase moc suché. Čokoláda, která ovoce obalí, po ztuhnutí drží kousky k sobě.
Směs mě k sobě nedržela, byla obalená čokoládou, ale nedržela po hromadě. Nechala jsem chvilku zchladnout a pak jsem plnila do košíčků – kupíme hromádky, které zprvu vůbec nedrží pohromadě. Ale jak je dáte na chvíli do chladu, tak se z nich stane kompaktní hmota, která jde z košíčku pěkně vyjmout.

Velmi, velmi, dobré, pro ty, co mají rádi kombinaci sušeného ovoce a čokolády, určitě dobrá volba.