Naprosto kalorická bomba, nezdravé, sladké, mastné a hutné. Kdo chcete dietní buchtu, ani radši nečtěte😀
Řezy jsem pekla poprvé a naprosto si všechny získaly svým karamelovým aroma a vláčným těstem, které voní po banánech. Neodolatelné…
Na přípravu velmi jednoduché.

Řezy, na které jsem našla recept v posledním čísle Apetitu (3/2012) jsem si na první pohled zamilovala a musela je mít…

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů (s horkovzduchem méně). Klasický pekáč vyložíme pečícím papírem.
2. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpusťte 200 g másla a 200 g bílé čokolády, vymíchejte do hladka spolu se 400g třtinového cukru (lze nahradit i normálním cukrem) a cca 200 g karamelového salka (z plechovky si necháme cca 4 lžíce na pokapání hotové buchty!). Necháme trochu vychladnout.
3. Do zchladlé hmoty zapracujeme postupně 4 vajíčka a 400 g hladké mouky prosáté se 3 lžičkami prášku do pečiva.
4. Nakonec vmícháme 4 zralé banány, nakrájené na plátky.
5. Naneseme do pekáče, uhladíme a navrch naneseme malé kousíčky karamelového salka (cca 4 lžíce hmoty).
6. Pečeme cca 40 – 50 minut do zlatova.
Karamelové salko se prodává hotové, ale jeho chuť mne neoslovila, je celkem hořké a má divnou vůni, rozhodně lepší je vyrobit si salko vlastní. Normální salko povaříte 2 hodiny v hrnci, plechovka musí být celá ponořená ve vodě po celou dobu. Já vařím 1 hodinu v papiňáku. Takto uvařené salko má karamelovou chuť, není hořké a je krásně voňavé.