Recept, na který jsem narazila googlením typu “zadám zbytky, co mám načaté v lednici a něco z toho upeču”, povedlo se, je to opravdu žravé:D
Při pečení pomáhala i Jasmínka rovnat hrušky na pekáč. Pomáhala ale jen do doby, než zjistila, že je to ňami a pak už hrušky rovnala jen do pusinky…
1. Oloupeme asi 1 kg hrušek, vykrájíme a nakrájíme na kostky.
2. Umícháme těsto ze 500 g polohrubé mouky, 250 g krupicového cukru, 1 prášku do pečiva, 2 lžic cukru ovoněného pravou vanilkou, 2 lžiček skořice, 125 ml slunečnicového oleje a 250 ml podmáslí.
3. Rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný.
4. Poklademe hrušky, posypeme 150 g sekaných vlašských ořechů, 100 g kvalitní hořké čokolády (ideálně 70% kakaa) a posypeme směsí ze 75 g krupicového cukru a 1 lžižky skořice. Mírně zatlačíme do těsta.
5. Pečeme asi 20 minut při 180°C v troubě s horkovzduchem (v klasické troubě na 200°C).
6. Po 20 minutách polijeme shora smetanou na šlehání (210 – 250 ml) a pečeme ještě asi 15 minut.
Nejlepší je samozřejmě ještě teplý s rozteklou čokoládou:D
Zdroj receptu.
4
5
6
7
Dudlíček bylo vysvobození zoufalé matky, jejíž dítě přes den nespalo a v devět večer potřebovala dodělat koláč než šla naložit dítě do vany:D Tak hluboko jsem klesla…