V chladných dnech, kdy přichází tma až příliž brzy bodne šálek dobré horké čokolády, která se rozplývá na jazyku a zahřeje tělo i ducha.
Horkou laskominu připravuju několikrát týdně. Používám k tomu všechny suroviny v kvalitě Fair Trade a BIO.

V hrnci rozpustíme na středním plameni 80g kvalitní Fair Trade čokolády (může být i s vyšším obsahem kakaa – podle chuti, z mléčné čokolády bývá čokoláda příliž sladká) a 250 ml biomléka. Je třeba stále míchat. Když je čokoláda rozpuštěná vyšleháme malou metličkou a odstavíme.
Labužníci mohou přidat do směsi ještě špetku chilli.
Ušleháme cca 125 ml šlehačky (používám obvykle bio od Amálky) a půl lžičky moučkového cukru tak, aby zůstala ještě trochu tekutá.
Čokoládu nalijeme do hrnečku, na ní přidáme šlehačku a navrch posypeme kakaem (Fair Trade) nebo skořicí (BIO koupíme např. u firmy Sonnentor).
A pak už se necháme unášet chuťovými zážitkem…
Ideální k filmu “Čokoláda” 🙂