Každý rok na jaře, když už jsou teplé večery a táhne mě to k přípravě večeře na uhlíkách, přemýšlí, co sezonního bych tak ogrilovala:) A letos mi padl do oka náš nový kamarád ze zahrádky chřest. A to jsem teda natrefila dobře!
Neuvěřitelně dobré, kdo ochutnal, básnil ještě dlouho po té. Neuvěřitelně rychlé.

Postup je opravdu instantní. Sklidíte chřest, omyjete ho a zbavíte dřevnatých konců (chytíte a tam, kde se to zlomí, začíná část, kterou vyhodíte nebo schováte na vývar). Dáte do hranaté misky, kam se vejde celý na délku. Posypete solí, pepřem, polijete olivovým olejem a přidat můžete i střik balzamikového octa (já mám domácí estragonový) nebo citronové šťávy – dle chuti. Rukama prohrabete, aby se vše spojilo a obalilo to chřest. A pak už jen grilujete. Je to rychlovka a opravdu vynikající. Doporučuji. Jeden další důvod, proč se dát do dlouhého trpělivého pěstování chřestu!:-)