Rok se s rokem sešel a opět jsem si dopřála k narozeninám RAW dortík. Tentokrát jsem dostala chuť na něco čokoládového. Receptem jsem se nechala inspirovat zde. Většině osazenstva z řad mé široké rodiny dort chutnal, Kryštof měl 3 kousky. Manželovi vadila lepivější konzistence spodního patra z datlí. Příště zkusím spodní patro podle Markéty Pavleje.

Dort jsem dělala do dortové formy s průměrem cca 24 cm a příště bych avokádového krému dala o 1/3 více, aby byl dort trochu vyšší. Manžel koupil obrovská avokáda, ale když jsem je rozřízla, tak v nich byla obrovská pecka a dužiny jak když plivne… kde se to šlechtění zastaví? …
Takže za velmi drahou cenu jsme si koupili 2 obrovské pecky se slupkou …
Mixovala jsem v našem oblíbeném Vitamixu 🙂