Ve Francii jsme na něm byli závislí, musel být vždy ke kávičce. Mousse je lahodná čokoládová pěna, jejíž příprava je jednoduchá a rychlá – až na to chlazení, to vydržet, to chce zámek na ledničku:-)))
Ingredience na 6 mističek:
  • 250 g Fair Trade čokolády se 70% kakaa
  • 6 bílků a 4 žloutky (můžeme dát i 6 žloutků a nebo taky žádné)
  • 80 – 120 g moučkového cukru
  • 3 lžíce silné hotové kávy (překápko, presso, instantní)
  • 1 lžíce rumu
Příprava:
1. Rozpustíme si čokoládu se třemi lžícemi kávy (ve vodní lázni nebo v mikrovlnce cca na 1,5 minuty).
2. Utřeme žloutky s polovinou cukru a lžící rumu.
3. Žloutkovou směs vmícháme do rozpuštěné čokolády.
4. Ušleháme do tuha bílky a druhou půlku cukru a opatrně z lehka jej vmícháme do čokoládové pěny.
5. Naplníme do mističek a necháme na vychladit. Lze vychladit i ve velké míse a pak dávat kopečky mousse na talířek.
Bohužel má tento dezert jednu nevýhodu – je návykový a není úplně dietní:-)))