Nepokrytecky si do své blogové kuchařky zapisuji neekologický, ale strašně žravý recept na bábovku, po které se u nás jen zapráší. Jasmínka teda sežere všechno, to je prada, ale bábovka ji dneska dostala. Když dojedla celkev velký skrojek, tak vzala svou mističku a dobývala se na dveře, za kterými bábovka byla. Když jsem je otevřela, vzala trysky a běžela k té bábovce, ukazovala “ňam, ňam” a chtěla ukrojit další. Toto se opakovalo tolikrát, až jsem o ni fakt dostala strach:D
Vláčná, voňavá, z biobanánů;-)
Možná profláklá, ale zapisuji, ať ten recept na tom umaštěném papírku nemusím furt hledat…
Postup:
1. 60 g změklého másla utřeme s 30 – 50 g pískového cukru do pěny.
2. Do pěny zašleháme postupně 3 žloutky.
3. 2 velké banány rozmačkáme vidličkou s trouchou mléka do kaše a přidáme k vajíčkové směsi.
4. 250 g polohrubé mouky smícháme s 1/2 prášku do pečiva, přidáme ke směsi.
5. Vlijeme 150 ml mléka a vše vymícháme do hladkého těsta.
6. 3 bílky vyšleháme s 30 – 50 g cukru do pěny a opatrně vmícháme do těsta.
7. Pečeme ve formě na bábovku (miluju tu silikonovou, do té doby jsem bábovky nesnášela péct kvůli vymazávání:D ) na 180 stupňů (s horkovzduchem méně) – trvá to asi 30 – 40 minut. Pečení kontrolujeme špejlí.
8. Hotovou bábovku můžeme polít polevou.
Množství cukru záleží na vaší chuti a také na tom, jaké použijete banány, hodně vyzrálé, sladké a větší banány dělají pak bábovku, dle mého názoru, až moc sladkou:) A nebo sladkou bábovku + hořkou polevu:)
Ňam ňam …