Amarant je asi základem bezlepkové výživy. Musím se přiznat, že je to jedna z mála potravin, které opravdu nemusím, má takovou zvláštní vůni a ocas, ze kterého se mi dělá špatně, takže je to kaše, kterou dojídám jen s odporem:)
Dětem ale amarant moc chutná, i Jasmínce.

Amarant probláchneme (musíme mít hodně jemné sítko), a přes noc namočíme. Slijeme a propláchneme a vaříme cca 15 – 20 minut do změknutí. Já jej pak mixuji a do kaše přidávám pomačkané kousky ovoce. Jasmínce vadí ty “kuličky”:) Teď v sezoně jahůdek jsem začala přidávat (od ukončeného 9. měsíce) i v páře vařené jahůdky, ale voní to lépe než chutná. Je to takové slabě navinulé, Jasmínka to sní, ale pro lepší chuť je možné též dosladit javorovým sirupem (ten se může od ukončeného 8. měsíce).